Nazorg-instructie tAttoeages


1) Na het tatoeëren wordt de wond afgedekt met een tijdelijke verantwoorde folie of een protection film zodat er geen vuil in de wond terecht komt en de kleding niet aan de tattoeage blijft plakken.


2) Verwijder de tijdelijke folie op z’n vroegst pas na 2 uur, de protection film verwijderen na 2 á 3 dagen.


3) Reinig uw tatoeage minimaal 2 maal per dag met de meegekregen zeep en lauwwarm water. Gebruik hiervoor een schone blote hand, geen spons of iets dergelijks.


4) Dep de tattoo droog met een schone doek of keukenpapier, laat even aan de lucht drogen en breng de meegekregen zalf dun aan, herhaal dit wanneer je tatoeage daar behoefte aan heeft, laat de huid de eerste 4 uur met rust en dek onder geen beding de tattoo meer af met een folie.


5) Als er de eerste dag nog wondvocht vrijkomt, reinig dan uw tatoeage opnieuw met de zeep en smeer wederom de zalf dun op uw tatoeage om uitdroging en korstvorming te voorkomen.


Zorg er tijdens het genezing proces voor dat je je tatoeage niet met vieze handen aanraakt, niet krabt,geen bevuilde of strakke kleding aanhebt, niet direct in de zon gaat zitten, niet gaat zwemmen, baden of in de sauna gaat zitten etc.

Uw opperhuid geneest in ca. 1 week, vervolgens duurt het afhankelijk van uw gezondheid 6 tot 8 weken voordat uw onderhuid is genezen, opnieuw over de tattoo heen tattoeren of bijwerken kan dus pas na 8 weken.


Neem bij zwelling, roodheid en warmte o.i.d altijd contact op met uw huisarts en verwittig ons.